2020 m. žiemos Mėnulio bei Saulės užtemimai.

Šių metų gale turime vėl du užtemimus – Mėnulio Dvyniuose lapkričio 30 dieną, ir Saulės Šaulyje gruodžio 14-ąją dieną. Ką mums šį kartą žada užtemimų „liftas“? Tradiciškai užtemimai laikomi ne itin sėkmingu, labiau sudėtingu periodu. Iš tiesų, tai yra galingos energijos laikotarpis, kurį ne visi atlaiko. Bet tuo pačiu tai ir galimybių metas.

MĖNULIO UŽTEMIMAS skirtas išsigryninimui, apsivalymui, atsisakymui – labiau tokiai korekcijai, kuri „išima“. Šį kartą lapkričio 30 dieną įvyksiantis Mėnulio užtemimas sutampa su šv. Andriejaus krikščioniškąja švente, kuri žymi Advento pradžią. Kaip tik idealus laikotarpis tam tikriems vidiniams „išsipurtymams“.

Mėnulio užtemimas Dvynių ženkle – tai visų pirma mentalinio kūno, proto švara. Tai ir atsisakymas (transformacija, paleidimas) žinių, kurių taip ir nepanaudojome, ir sustabdymas apmąstymų apie įvykius, kurių negalime pakeisti. Palanku padirbėti su negatyviomis mintimis bei programomis. Tinka nutraukti sustabarėjusius santykius.

  • Vietoje to – galėtų būti vizija (tik vizija, o ne veiksmas, ir net ne planas, nes dabar skubos nereikia), kokių pažinčių norėtųsi, kokia šviežia informacija pageidautina mūsų gyvenime, kokioje srityje norėtųsi dar mokytis, tobulintis.
  • Visą užtemimų laiką (tarp lapkričio 30 ir gruodžio 14) reikėtų nepasirašinėti ypač svarbių dokumentų, geriau nekeisti darbo ir nepradėti kelionių.

SAULĖS UŽTEMIMAS visuomet žymi Jaunatį, todėl čia tinka kelti tikslus ar susikurti svajonę, siekiamybę. Šį kartą Saulė užtems Šaulio ženkle.

  • Įdomus faktas, kad tuo metu Šaulys turės šviesią energiją – Baltasis Mėnulis gruodžio 12 d. jau bus perėjęs į šį ženklą. Taigi, ko mes galime laukti iš šio, gruodžio 14-osios Saulės užtemimo – žiūrint globaliai – teigiamų permainų švietimo srityje, taip pat socialinio atlaisvėjimo.
  • Kiekvienam asmeniškai reikėtų pamąstyti, kas mums yra idealas, kas mums yra autoritetas, kuo norisi sekti. Taip pat – dar viena šio užtemimo tema – ką mums reiškia religija ar dvasinis kelias.
  • Šį užtemimą itin palanku pasitikti tam tikra dvasine praktika (malda, meditacija, mantra ir panašiai). Šaulys kalba ir apie tai, kokią mes norime poziciją pasiekti visuomenėje – tegul mums gimsta idėjos, kaip tai padaryti. Šis užtemimas taip pat skatina galvoti apie kitas kultūras ir tradicijas, suvokti, ko mes galėtume pasimokyti iš kitų tautų.
  • Atkreipti dėmesį reikėtų ir į išsilavinimo sritį – gal kažkam norėsis užsirašyti į kursus, o kažkam baigti magistrą ar siekti dar aukštesnio laipsnio. Svarbu taip pat susiprasti, kur mes patys galime kitiems būti pavyzdys. Ir apsibrėžti, o ką gi mes laikome Mokytojais.

Prieš pat didįjį Kalėdinį Laukimą, sąmoningai pradėkime užtemimų kelionę!