2021 m. gegužės mėn. astrologinė prognozė

Gegužę, paskutinįjį pavasario mėnesį, mūsų laukia du reikšmingi retesni įvykiai. Tai Jupiterio trumpalaikis perėjimas į Žuvis bei Mėnulio užtemimas.

I-oji gegužės mėnesio savaitė.

  • Šiuo metu galimi suvokimai, atvėrimai, įžvalgos, netikėtos idėjos, kaip toliau veikti, kaip organizuoti savo gyvenimą. Taip kūrybinė planeta Uranas veiks mūsų sąmonę.
  • Kalbant apie veiklą, Merkurijus gegužės 4 dieną pereis į Dvynių ženklą, ir daugelis verslo sferų pajus teigiamą judesį. Planeta Merkurijus globos smulkios prekybos, turizmo sritis, taip pat informacijos perdavimo sritį, mokslų, žinių nišą. Seksis tiems, kurie prekiauja intelektualinėmis prekėmis ar paslaugomis.
  • Finansiškai tai šiek tiek pavojingas ir rizikingas periodas, nes gali būti problemų dėl kainų adekvatumo. Planeta Venera jungsis su Juoduoju Mėnuliu, ir tai gali duoti „aklų“ norų bet kokia kaina uždirbti, išlošti. Vertėtų ramiau elgtis su pinigais. Nepatartina skolinti ir skolintis patiems.
  • Santykiuose bus daug materialinio aspekto. Kadangi Veneros energijos šiuo metu reikšis ne vien harmoningai, tai porose gali būti įvairių procesų – nuo brangių dovanų iki priekaištų dėl pinigų. Atkreipčiau dėmesį, kad šiuo laikotarpiu bus sunkiau su sąžiningais mainais, todėl galvokite ir ką imate, ir ką galite duoti, pasiūlyti.

II-oji gegužės mėnesio savaitė.

  • Saulė, besijungianti su Juoduoju Mėnuliu Jautyje, ir vėl nemaloniai kels finansų, turto temą. Labai reikėtų šiuo periodu apsiskaičiuoti savo pajamas, išlaidas ir galimybes. Gali kilti bankrotų ar etatų mažinimo tikimybė, nes tiesiog paaiškės, kad vykdyti veiklą taip, kaip iki šiol, mažai apsimoka. Rekomenduotinas nusiteikimas būtų toks – mažiau prabangos ir daugiau kuklumo.
  • Marsas Vėžio ženkle (kur jis bus ir visą šį mėnesį) kalba apie tai, kad palanku tvarkyti namus, investuoti į būsto pagerinimą, remontą, interjero detales. Taip pat nepamirškite savo pačių artimiausių žmonių poreikų. Marso planeta atsidūrė šeimos ženkle, ir todėl energija turi būti skirta ne tiek asmeniškai sau, kiek visam artimųjų ratui.

III-oji gegužės mėnesio savaitė.

  • Nuo gegužės vidurio mes pajusime teigiamą Jupiterio įtaką. Ši planeta įeina į Žuvų ženklą gegužės 14 dieną ir prabus jame iki liepos galo. Jupiteris Žuvyse yra stiprus, dar vadinamas valdovu. Mes socialiai būsime daug labiau apsaugoti, ir visos situacijos „minkštės“, švelnės. Bus daugiau vilties, pozityvumo. Jupiteris šiame ženkle skatina daug padėti, aukoti, atiduoti, daryti nesavanaudiškus darbus. Taip pat tai laikas, kai tarsi pati aplinka žmogumi pasirūpina – randasi jam reikalingi darbai, užsiėmimai pagal jo gabumus. Rekomenduotina ieškoti darbo ar iš visų jėgų kibti į nuosavą veiklą šiuo metu.
  • Santykiuose tai lengvas, žaismingas metas. Tai laikas flirtuoti, taip pat turėti su partneriu trumpalaikių išvykų. Bus noro daug ir ilgai diskutuoti su savo antrąja puse. O tiems, kurie yra vieniši, palanku eiti į pažintis.
  • Gegužės 20 dieną Saulė pereis į Dvynių ženklą ir mes pajusime Oro stichijos dvelksmą. Dvynių įtaka daug dinamiškesnė, nei Jaučio. Be to, šiuo metu Jaučio ženklas yra apsunkintas ten esančio Juodojo Mėnulio. Todėl šis Saulės perėjimas iš karto duos šviesesnę atmosferą, minčių, jausmų lengvumą, skaidrumą. Visi darbai dirbsis greičiau. Mokymasis vyks sparčiau.

Gegužės mėnesio galas.

  • Gegužės 26 dieną mūsų laukia Mėnulio užtemimas Šaulio ženkle (kitas užtemimas bus birželio 10 dieną – Saulės). Užtemimų laikas visuomet yra painus; reikia žinoti, kad karminis, likimo poveikis tuo metu sudvigubėja, o gal ir sutrigubėja. Todėl gegužės gale nereikėtų daryti svarbių sprendimų.
  • Kas tinka per šį Mėnulio užtemimą – paleisti tai, kas trukdo vystytis, kas yra gyvenime „užsistovėję“ – „mirusią“ energiją. Taip pat svarbu vadovautis tyliu vidiniu intuicijos balsu. Kiek įmanoma, reikėtų stengtis nesukurti savo iniciatyva įvykių, o praleisti laiką ramiai.

Gegužę mums svarbu nesureikšminti Jaučio ženklo vibracijų, kurios dabar gali kažkiek neraminti nesaugumu dėl materialinio įsitvirtinimo, o orientuotis į Dvynius (kur bus ir Rachu, ir Venera, ir Merkurijus, o vos vėliau pereis ir Saulė). Dvyniai yra ženklas-tarpininkas. Suvienijantis, surišantis, sutaikantis, perduodantis. Mums bus labai svarbūs ryšiai šiuo metu – saugokime juos, puoselėkime, prisidėkime prie naujų ryšių kūrimo (gal teks kokius žmones suvesti, supažindinti).