2023 m. birželio mėn. astrologinė prognozė

Birželis atveria vasaros duris – koks gi jis astrologiškai, šviesiausių naktų mėnuo?

SANTYKIAI.

  • Venera iki birželio 6 dienos bus Vėžio ženkle, todėl būsime užjaučiantys, sentimentalūs, gal kažkur per jautrūs ar idealizuojantys. Tinkamas laikas pasirūpinti šeimos nariais.
  • Nuo birželio 6 dienos Venera pereina į Liūtą, ir čia visiškai kita šios planetos padėtis. Padidės nepamatuotų pirkinių kiekis, noras pasirodyti, troškimas patikti, padaryti įspūdį. Svarbu neperlenkti lazdos dabar, nepersigirti pačiam bei pernelyg neužmėtyti komplimentais kito žmogaus. Gali paaštrėti pavydo tema, taip pat finansinis klausimas tarp partnerių.
  • Antroje birželio pusėje Venera jungsis su Juoduoju Mėnuliu Liūto ženkle, ir tada Veneros energijos gali būti iškraipytos, kas reikštų, tarkim, nenuoširdžią meilę arba perdėtą savo intymaus gyvenimo demonstravimą. Ypač jauni žmonės turi pasisaugoti tuo metu nepaklysti „laisvoje meilėje“. Gali būti garsių žmonių santykių griūčių arba viešo ryšių aiškinimosi.

Pagalbininku išstos Chironas, kuris formuos su Venera palankų aspektą. Tai yra – išmintingi pokalbiai, susitarimai, taip pat tarpininkai santykių sferoje – mokytojai, mediatoriai.

Santykių tema birželį bus kažkiek provokuojanti, todėl svarbu bus gryninti jausmus, likti sąžiningiems. Nesielgti su kitais, kaip nenorėtume, kad elgtųsi su mumis.

VEIKLA.

  • Iki birželio 11 Merkurijus išbus Jautyje, čia jis globoja žemdirbius, amatininkus, žmones, susijusius su remonto darbais, įvairius meistrus. Taigi, šiose veiklose laukia daugiausia pakilimo. Trumpam Merkurijus jungsis su Uranu – mus gali aplankyti itin įžvalgios mintys į ateitį, kaip mums pasirinkti geriau, ar ką konkrečiu metu įgyvendinti. Atkreipkime dabar dėmesį į tai, kokios idėjos lanko – tai ne šiaip sau, tai neša žinutę, pasiųstą iš Aukščiau.
  • Nuo birželio 11 dienos Merkurijus savo pačioje tinkamiausioje padėtyje – Dvyniuose. Tai laikas kelionėms bei kelionių vadovams, gidams. Taip pat sėkmingas periodas visai smulkiajai prekybai. Tinka pasirašyti sutartis, kreiptis į tam tikras institucijas, pildyti dokumentus, anketas, teikti paraiškas. Reikalai pradės judėti greičiau.
  • Nuo birželio 27 dienos Merkurijus vėl keičia ženklą – jis atsiduria Vėžyje. Tai laikas atsipalaiduoti, atsipūsti, išvykti į gamtą, patirti susitikimų su šeima. Gerai šiuo laikotarpiu skirti dėmesio namams, jų priežiūrai. Tai šeimininkių, auklių, virėjų metas. Taip pat šiek tiek daugiau darbo turės šeimos psichologai.

MĖNESIO ENERGETIKA.

Marsas visą mėnesį Liūte, o antroje mėnesio pusėje ši planeta jungsis su Juodu Mėnuliu. Taigi, pirmąją birželio pusę dominuos šviesiosios planetos savybės – kilnumas, noras padėti, drąsa, gebėjimas apginti, apsaugoti kitą, mokėjimas save pateikti. O antrąją mėnesio dalį bus labiau puikavimasis, didžiavimasis, varžymasis, kartais ir noras kitą apjuodinti, pakenkti – bent jau planeta gundys taip pasielgti.

Kadangi Marsas yra mūsų valia, tai stenkimės tą valią kreipti švariai, kad paskui nesinorėtų tam tikro periodo užmiršti, ištrinti.

  • Saulė iki birželio 20 dienos dar keliaus per Dvynius, duodama mums daug bendravimo, daug kontaktų, kalbų, pažinčių. Taip pat Saulė tuo metu padeda įsisavinti informaciją.
  • Vėliau, nuo birželio 21 dienos Saulė pereina į Vėžį, ir mūsų sąmonės fonas kinta – tampame labiau orientuoti į emocijas. Kadangi čia pat laukia Rasos / Joninių šventė, kuri žymi augalijos galią, Vasaros Saulėgrįžą – Ugnies bei Saulės maksimalią įtaką, tai pabandykime savyje iškelti džiaugsmo, dėkingumo jausmus – tai, kas norėtume, kad mumyse sužydėtų, suvešėtų.

Paskutinės birželio dienos palankios stambesniam pirkiniui arba seniai suplanuoto veiksmo / tikslo įgyvendinimui. Saulė turės darnius aspektus tiek su Jupiteriu, tiek su Saturnu (socialinėmis planetomis).