2023 m. sausio mėn. astrologinė prognozė

Sausį pagaliau išsivaduosime nuo trijų dvejetų magijos. Ką gi atneša su savimi šis, pirmasis metų ir antrasis žiemos mėnuo?

I-oji sausio dekada.

Metai prasideda Veneros ir Plutono jungtimi. Šis aspektas byloja, kad drąsiai svajotume, norėtume, linkėtume. Galime gauti didelių dovanų ar pasiūlymų įsitraukti į verslo projektą. Palankus laikas verslui, finansiniams sandoriams, pirkiniams. Tačiau dėl retrogradinio Merkurijaus tinka daryti tik tai, kas anksčiau planuota, įsigyti prieš tai atidėtus pirkinius, kitaip sakant – tai grįžimas prie seniai sumanytų ir nebaigtų reikalų. Naujo nieko nereikia pradėti.

Santykiuose – tai karštų, aistringų, garsių emocijų reiškimo metas. Beje, galite pajusti kolektyvo jėgą, palaikymą. Pakankamai tinka lankytis grupėse, susibūrimuose bei semtis energijos.

Dar vienas svarbus įvykis – Juodojo Mėnulio perėjimas į  Liūto ženklą sausio 9 dieną. Ši padėtis turėtų būti lengvesnė, nei Juodasis Mėnulis Vėžyje. Todėl daug kas atsikvėps. Liūte keliaujant šiai, fiktyviai planetai, bus paliestos tokios temos – išbandymas valdžia, puikybė, problemos šou versle ir pramogų veikloje. Visai gali būti, kad daug renginių neįvyks, arba bus ne taip, kaip tikėtąsi. Liūto ženklas turi sąsają ir su vaikais, ypač su jų būreliais, užimtumu. Būkime atsargesni, neprimeskime vaikams savo norų, nespauskime, neverskime per prievartą kaldinti talento, kurio galbūt nėra. Arba atvirkščiai – neprasnauskime vaikų gabumų, nemindžiokime jų svajonių.

II-oji sausio dekada.

Sausio 13-ąją išsilaisvina iš retrogradinio judėjimo Marsas. Ši planeta lemia mūsų laisvą valią. Taigi, būsime daug laisvesni, labiau susikalbėsime vienas su kitu, turėsime daugiau galios kažką keisti. Tai pasireikš kaip teigiamos derybos, stabilizacija, galėjimas vėl grįžti į senas vėžes, daug draugiškesnė aplinka. Palanku dabar pradėti aktyviau leisti laiką, sportuoti, keliauti.

Sausio 18 dieną įvyksta Saulės ir Plutono jungtis. Šis „mišinukas“ yra nelengvas, neprognozuojamas. Dabar nevertėtų būti minioje ar kopti į kalnus. Galimos gamtinės stichijos,  stambūs gedimai, problemos su statiniais. Reikia atsargumo.

Sausio 20 dieną Saulė pereina į išradėjų ženklą – Vandenį, su tuo ir mūsų kūrybiškumas, įžvalgos bei idėjos bus linkę augti.

III-oji sausio dekada.

Sausio 22 dieną įvyksta Rytiečių Nauji Metai – Juodojo Triušio metai; tai stoja kartu su Jaunatimi. Dar kartą tai laikas teigiamai programuoti sau ateitį.

Merkurijus jau judės savo natūralia kryptimi, todėl imkimės dabar ir naujovių. Ypač tai liečia praktiškumą, tarkim, palanku pirkti baldus, pradėti remontą.

Venera jungsis su Saturnu Vandenyje – palankūs santykiai su vyresniais bet kuria prasme žmonėmis, su viršininkais, su tiesiog brandžiais žmonėmis, su dvasiniais vadovais.

Jausmuose – tai pamatuotas kuklumas, savo galimybių apskaičiavimas. Niekas tuščių pažadų dabar nešvaistys. Partneriai gali dėl daug ko iš anksto susitarti. Na, o naujos pažintys labiau šiame etape tinka ne jaunimui.

Sausio 27 dieną Venera pereina į Žuvis. Tai laikas, kai visi atsiveria, nesavanaudiškai kažką daro vienas dėl kito. Palankus metas tuoktis, susižadėti. Kas ilgai vienas kitą pažįsta – iš naujo gali atrasti savo partnerį. Per šią poziciją neretai atrandama ir meilė Dievui, nueinama į savanorystę, į misijas. Kiekvienas suranda savų ekstazių.

Sausio 29 dieną įvyksta retas aspektas – Saulės bei Marso trigonas. Tai galingųjų laikas; bus pasiekta reikšmingų teigiamų postūmių, gal tarp dviejų firmų ar tarp dviejų valstybių.

*******************************************************************************

Apibendrinus sausį – daug pokyčių į šviesiąją, į laisvąją pusę, link ten, kur gali driektis svajos ar kur vėl patikima tiesiog geranoriškumu. Tuo pačiu – tai kuklumo, paprastumo pamokos, nes slidi vieta bus – išpuikimas, iškėlimas savęs virš kitų.